НФПУ
Пятница, 29.03.2024, 17:56



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Наш опрос
Оцените деятельность НФПУ
Всего ответов: 84

Главная » 2008 » Февраль » 1 » Костя, дай команду!
Костя, дай команду!
11:04
Мирослав Якібчук, голова Національного форуму профспілок України
 
Сьогодні влада малює глобальні проекти українського прориву. Але жоден масштабний прорив неможливий без уваги до тих містечкових проблем, на яких не зробиш піару, але якими кожен відповідальний представник влади повинен займатися. Юлія Тимошенко продовжує свої тури по Україні. То чому б їй не завітати до Кам’янця-Подільського й не розібратися з проблемою, до якої причетний нардеп її фракції - Костянтин Жеваго?
Жеваго давно відомий як віртуоз рейдерства. Незаконне „освоєння” будівель і приміщень – його фірмовий почерк. У Кам’янці-Подільському на балансі заводу «Кам’янець-Подільськавтоагрегат», що входить до складу ХК «АвтоКрАЗ» (власник – Костянтин Жеваго), незаконно опинився недобудований семиповерховий житловий будинок. Це квартири, яких майже двадцять років не можуть дочекатися працівники заводу, стоячи в черзі на поліпшення житлових умов. Зводили цей дім на вул. Чехова, 45 іще в 1989-1992 роках за державний кошт, планувався він як дев’ятиповерхівка. Потім, звісно, будівництво було заморожене – часи були непевні, до виконання соціальних зобов’язань руки не доходили ні в держави, ні в місцевих начальників. Зате в каламутній воді, як відомо, і риба ловиться краще.
Попри те, що завод не вклав у будівництво ні копійки, будинок спритно ввели в статутний фонд підприємства, оформивши як недовершене будівництво офісних приміщень. Підтасовка груба й очевидна, адже нежитловий поверх у будинку лише один – перший, а решта вісім були заплановані під квартири. У 2004 році господарський суд Хмельницької області не визнав довгобуд власністю заводу. Проте ця цегляна коробка без даху залишається частиною статутного фонду підприємства. Делікатна деталь: ВАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат» існує на межі банкрутства, отож і над будинком, прикріпленим до заводу, нависає загроза бути проданим за борги по кредиту, котрий підприємство не повернуло. Вочевидь, саме на такий варіант і налаштовані керівники заводу.
За цими бюрократичними перипетіями важливо не втратити з поля зору живих людей, що ризикують доживати життя в гуртожитку. Із 46 черговиків, котрим призначалося це житло, на сьогодні залишилося 15, та й тих керівництво з усіх сил намагається роз’єднати. Голову профкому Анатолія Мишляковського відсторонено від посередництва між черговиками й адміністрацією ВАТ. Керівники заводу всіляко затягують процес розробки проектно-кошторисної документації будівництва, обіцяючи, що воно ось-ось рушить семимильними кроками. Насправді ж їхня робота спрямована на те, щоб люди таки не побачили своїх законних квартир. Стурбовані цим робітники звернулися з колективним листом до мене як до голови Форуму профспілок України.
Звісно, Костянтин Жеваго посвячений в усі нюанси справи і саме він, справжній власник підприємства, може проблему розв’язати. На березневому засіданні керівництва ХК «АвтоКрАЗ» буде вирішуватися доля ВАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат» та будинку, що «завис» у його статутному фонді. Немає сумнівів, що пан Жеваго – людина, не зіпсута квартирним питанням. Бізнесом він займається з 19 років і по гуртожитках навряд чи довго тулився. Але є сподівання, що класові відмінності не завадять йому з повагою поставитися до прав трудівників, котрі власними мозолями заслужили право на комфортне житло. Тим більше що власник «АвтоКрАЗу» є народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко, який декларує соціальну орієнтованість своєї політики.
Національний форум профспілок України пропонує Костянтину Жеваго добровільно вивести будинок зі статутного фонду заводу „Кам’янець-Подільськавтоагрегат”. Інакше – ми потурбуємося про те, щоб справою зайнялася Генеральна прокуратура. По-друге, черговики та місцева влада повинні створити житлово-будівельний коопертив для добудування житла. Ми зі свого боку беремо на себе зобов’язання забезпечити експертизу об’єкта та інвестиції для його будівництва. Урегулювати фінансовий бік справи допоможе добудування двох поверхів (поки що їх зведено сім) та продаж частини квартир.
Знайти компроміс завжди можна, якщо мати до нього волю. В нашому випадку йдеться про добру волю однієї людини – Костянтина Жеваго. Саме в таких «дрібних» справах виявляється суть політиків і влади, яку вони формують. Елементарна логіка життя підказує: дайте людям квартири, які вони заслужили, десятиліттями працюючи на заводах і стоячи в чергах, а вже потім роздавайте обіцянки про соціальне житло в масштабах цілої країни.
Просмотров: 1662 | Добавил: nfpu | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Последние новости
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Поиск по сайту

Ссылки

Статистика посещения

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright VideoMax © 2024      Сайт управляется системой uCoz