НФПУ
Пятница, 26.04.2024, 04:39



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Наш опрос
Оцените деятельность НФПУ
Всего ответов: 84

Главная » 2008 » Январь » 21 » Профспілки пропонують Тимошенко створити новий Фонд та покінчити з корупцією
Профспілки пропонують Тимошенко створити новий Фонд та покінчити з корупцією
12:20
Національний форум профспілок України звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією створити Фонд профспілкового майна, яке б управлялося всіма профспілками. Звернення стало відповіддю на ініціативу уряду, який запропонував депутатам продовжити мораторій на відчуження майна, що перебуває у володінні Федерації профспілок до 1 січня 2009 року.
«Пропонуємо невідкладно створити спільний для всіх профспілок Фонд профспілкового майна, який би  керував всіма об'єктами санаторно-курортного призначення і основними засобами виробництва, що знаходяться у володінні ФПУ. Таким чином, всі профспілкові організації зможуть брати участь в управлінні профспілковим майном і працювати для людей праці», - йдеться у зверненні.   
Голова НФПУ Мирослав Якібчук переконаний, що саме таке використання профспілкового майна нарешті покладе край кримінальним скандалам навколо Федерації профспілок. «Майно ФПУ насправді перебувало у користуванні Федерації, але жодним чином не було їхньої власністю. Тому керівництво не мало права розпродувати, по суті, державну власність», - підкреслив профспілковий лідер.
Як відомо, раніше ще попереднім складом уряду була створена робоча комісія за участю народних депутатів, депутатів місцевих рад, представників Федерації профспілок, яка повинна була провести інвентаризацію відповідного майна, а також перевірити законність відчуження майнових комплексів, проведеного ЗАТ "Укрпрофздравниця", ЗАТ "Укрпрофтур", Федерацією профспілок впродовж 1994-2006 років. У разі порушення законодавства комісія повинна була вжити заходів для повернення об'єктів законному власникові. Кабмін Тимошенко запропонув продовжити мораторій та довести до кінця розслідування сумнівної  діяльності ФПУ.
Експерти передбачають, що розкрадання майна, здійснені нинішніми складом Федерації профспілок України можуть спровокувати корупційний скандал, співмірний з скандалами навколо незаконного продажу Криворіжсталі та затримання колишнього прем’єра Лазаренка.  
 
Розслідування діяльності нинішнього Голови ФПУ Юркіна спричинили розкол всередині самої Федерації.  У грудні минулого року рядові члени профспілок підписали заяву на ім’я Президента, в.о. прем’єра, Генпрокурора, Верховної Ради з вимогою довести до кінця хоча би одну кримінальну справу, порушену проти керівництва Федерації профспілок України. Члени профспілок також вимагали, аби керівництво ФПУ оприлюднило інформацію щодо використання коштів, які надходять від сплати членських внесків.
Просмотров: 1638 | Добавил: nfpu | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 gesRooto  
0
Спасибо, очень благодарен!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Последние новости
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Поиск по сайту

Ссылки

Статистика посещения

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright VideoMax © 2024      Сайт управляется системой uCoz